Voetreflex therapie

Voetreflextherapie is een alternatieve geneeswijze voor lichamelijke en psychische klachten.

Voetreflextherapie is een alternatieve geneeswijze voor lichamelijke en psychische klachten. Het combineert de eeuwenoude wijsheid van het Verre Oosten met de moderne wetenschappelijke inzichten van het Westen. De therapie is gebaseerd op de holistische visie dat er een samenhang is tussen lichaam en geest, en is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Op beide voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd. Tijdens de behandeling worden via deze reflexenpunten de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen. Bij voetreflextherapie wordt dus niet de ziekte behandeld, maar de zieke mens in zijn totaliteit.

Allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding, maar ook door verkeerde voeding en psychische problemen, kunnen ervoor zorgen dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, met als gevolg diverse klachten.

Mogelijke klachten kunnen zijn: gewrichtspijnen, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, lymfedrainage, spierpijn, hoofdpijn, slapeloosheid etc.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de aard en de duur van de klachten. Daarnaast spelen ook de totale lichamelijke gesteldheid (het herstelvermogen van het lichaam) en de huidige levenswijze een rol. Per individu is het dus moeilijk vast te stellen hoeveel behandelingen er nodig zijn, maar over het algemeen zal na vier tot vijf behandelingen verbetering optreden.

ContactVul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.
ContactVul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.